Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Enkelschalig Prefab gevelmetselelementen

 

prefab elementen_3

De firma Elski BV uit Doetinchem gaat in opdracht van Badhoeve Bouw,  enkelschalige prefab DuecoRock gevelelementen leveren voor de islamitische basisschool AS-Siddieq in Amsterdam-Noord.

 

Het bijzondere gevelontwerp van GAJ VBW Architecten uit Arnhem heeft een eigen beeldtaal en is opgebouwd uit een grid van gevelsteen lijmwerk ingevuld met grote tegels waarop wisselende patronen zijn aangebracht.

De DuecoRock stenen worden verticaal en horizontaal verwerkt. Op de plaatsen waar de grote tegels worden aangebracht wordt het gevellijmwerk verdiept. De tegels worden later in het werk verlijmd.

preab elementen_1Het bijzondere ontwerp in combinatie met de repetitie van elementen maakt het interessant om de elementen prefab te fabriceren.

 

prefab elementen_2De firma Elski, die al jaren actief is met het verlijmen van bakstenen, heeft een manier bedacht om van de maar 70 mm brede stenen van Daas Baksteen (DuecoPanel en DuecoRock) enkelschalige prefab elementen te maken.

 

De enkelschalige gelijmde elementen zijn gemaakt van DuecoBrick stenen die door middel van lijmmortel en toevoeging van metselwerkwapening tot elementen zijn verlijmd. De dikte van de lintvoegen varieert van 4 mm tot 8 mm.

 

De elementen worden in een fabriek gelijmd. Nadat ze volledig zijn uitgehard, worden de elementen op pallets of jukken getransporteerd naar de bouwplaats.

 

Voor een goed eindresultaat dient bij prefab gevellijmwerk in de voorbereiding veel aandacht te worden besteed aan aspecten als montagevoegen, toleranties, bouwkundige detaillering, transport en montage.

 

Bij een goede voorbereiding gelden de volgende voordelen:

 

  • Bouwtijdverkorting, hoger bouwtempo en mogelijk steigerloos bouwen;
  • Minder afhankelijk van weersinvloeden tijdens de bouw;
  • Productie onder geconditioneerde omstandigheden waardoor een hogere kwaliteit mogelijk is en reductie van faalkosten;
  • Minder disciplines op de bouw aanwezig en minder bouwafval;
  • Grote diversiteit aan metselpatronen eenvoudiger toepasbaar;
  • Besparing van lateien en geveldragers.

 

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief