Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Gevelvervanging

 

na renovatieVoor renovatieGevelvervanging

 

Bij groot onderhoud- en renovatieprojecten is er tegenwoordig regelmatig sprake van problemen met de verankering van de bestaande metselwerk gevels. Vaak betreft het alleen de kopgevels van een project, maar het komt ook voor dat het een structureel probleem van de gehele schil is.

Deze problemen worden in het algemeen veroorzaakt door aantasting van de spouwankers en als we de media hierover mogen geloven bestaan er door de grootschalige omvang van dit euvel reële risico’s op instorting door het hele land.

 

Er bestaan systemen waarmee de verankering, met behoud van de huidige gevel, weer prima hersteld kan worden. Echter door de doelstelling om gebouwen tegenwoordig een hogere isolatiewaarde te geven wordt vaak gekozen om het buitenblad af te pellen en te vervangen door een nieuwe schil. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een beter isolatiepakket aan te brengen.

 

Ook andere tekortkomingen van bestaande gevels kan aanleiding zijn om tot vervanging over te gaan. Hierbij valt te denken aan een technisch mankement (bijv. porositeit) of een esthetisch tekort zoals hinderlijke zichtbare vervuiling of aantasting door vorstschade.

 

Op het moment dat de keuze voor vervanging gemaakt is rijst de vraag waarmee deze vervanging ingevuld gaat worden. Soms is eenvoudigweg terugbrengen van hetzelfde materiaal omwille van de architectuur van een pand een logische keuze. Om dit echter altijd zonder meer te doen is niet raadzaam omdat hierdoor mogelijk een kans gemist wordt om het gebouw qua verschijningsvorm te versterken. Door een andere materialisatie of kleurstelling kan een gebouw een complete facelift krijgen en enorm aan karakter winnen.

 

Voor BTR architectuur+bouwkunde is het eigenlijk vanzelfsprekend om er naar te streven binnen de beschikbare financiële middelen van een opdracht een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. Dit geldt niet alleen voor de uiteindelijke energetische en technische kwaliteit maar ook voor de architectuur. Beeldkwaliteit heeft immers ook een duurzaamheidskant, geen korte termijn effectbejag maar een verschijningsvorm die langer mee gaat, uitgevoerd met materialen die mooi verouderen.

 

Papendrecht voor renovatiePapendrecht na renovatieBij een aantal van hun projecten (Constantijn Huygenslaan – Papendrecht / African Inn – Rotterdam) is daarom niet voor niets de keuze gevallen op DuecoPanel en ClickBrick. Bij de productie hiervan is grondig nagedacht over duurzaamheid zoals o.a. materiaalbesparing en de mogelijkheid van hergebruik op termijn. Daarnaast heeft dit materiaal, alhoewel in de verte verwant aan traditioneel metselwerk, een compleet eigen karakter en eigenzinnige uitstraling die goed zijn te combineren met andere producten.

De genoemde projecten hebben een behoorlijke facelift, zo niet een complete metarmorfose ondergaan en kunnen weer jaren mee met een hogere uitstraling dan oorspronkelijk.

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief