Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Keramieke kunst in de gevel

 

Kunst in gevel_1Steeds vaker worden door opdrachtgevers in de bouw, zoals Overheid en Woningbouwcoöperaties, budgetten toebedeeld aan kunst en cultuur in en rondom het project. Het bedrag dat hieraan mag worden besteed is gekoppeld aan de omvang van de bouwsom. Wat is er dan mooier om in een bakstenen gebouw als "Monument van de toekomst" de gevel te verfraaien met een kunstproject. Het karakter van een baksteengevel is met zijn ingetogenheid een prachtige basis voor een kunstwerk. De natuurlijke veroudering van keramische materialen zorgt ervoor dat de harmonie in de gevel alleen maar groter wordt en de publieke waardering en waarde stijgen. 

Zelfs de meest kleine en verfijnde projecten vinden veel waardering bij bewoners. Daarnaast verhoogt het de betrokkenheid van de buurt en het woongenot. Een mooi voorbeeld is het Columbuskwartier in Almere, waar het "kinderpad" is gerealiseerd. Kleine baksteen tegels die door de jeugd in deze nieuwe wijk voorzien zijn van tekeningen, teksten en zelfs namen. Deze tegels zijn verdeeld over de woningen geplaatst in een route door de wijk: het "kinderpad". 

 

kunst in gevel_4In Amsterdam kunt u genieten van "De Boekenkast", ingebed in de gevel voorzien van schitterende gemetselde kranslijsten, die doen denken aan gefreesde houten architraven, staan kleurige keramische boeken uitgestald. In deze boekenkast zijn werken opgenomen van dichters waarna de straten in de Lootsbuurt zijn vernoemd. 

De waardering van de omgeving komt tot uitdrukking in de wijze hoe onaangetast en fris dit schitterende kunstwerk er na jaren nog bij staat.

 

kunst in gevel_2In Putten laat de woningbouwvereniging flora herrijzen uit de gevel. En gelukkig is tegen deze plant geen kruid gewassen. De inspiratie voor het kunstwerk is de kruidentuin, het middelpunt van de nieuwbouw. Het kunstwerk verbeeldt het kruid Hysop.

 

Kunst in gevel_3In omvang is er altijd gevel boven gevel. Zie "Huize Hendrik" in Haarlem waar een ingemetseld vlakken patroon, in allerlei ton sur ton kleuren baksteen, de gevel siert. Het reliëf in de gevel geeft echt een 3D beleving, versterkt door de ingenieus gekozen kleuren vlakken. 

 

Het feit dat dit enkele voorbeelden zijn sterkt ons in de verwachting dat Nederland ooit een groot museum mag worden. De invloed van onze multi culturele samenleving komt niet alleen tot uiting in onze bouwstijlen, maar ook in deze kunstprojecten. Laat u inspireren en niet weerhouden de creatieve geest de vrijheid te geven en prikkel ons het nog niet bestaande te laten bestaan.

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief