Mix van de maand november 2017

 

Mix van de maand_18 woningen aan de Moerbosch in Apeldoorn.

 

In Apeldoorn staat een huis…………..

Een huis waarvan de geschiedenis begint in 2013, wanneer de heer Ed Euser van Artec architecten uit Apeldoorn opdracht krijg van bouwbedrijf Schot uit Lochem om een ontwerp te maken voor 8 woningen. Het terrein waarop de woningen komen is een oude kwekerij aan de oude rand van Apeldoorn. Inmiddels omsloten door bebouwing en uitbreidingen.

Maar het is een mooie plek, grenzend aan een vijver en beschut achter bestaande bebouwing.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan sturen aan op kubusachtige woningen met plat dak. Uitgezonderd de twee woningen die aansluiten op het rijtje bestaande huizen, deze krijgen schuine kappen. De zes kubusachtige woningen hebben een duidelijk omschreven eenheid in materiaal en kleur. Gedacht wordt aan grijstinten in combinatie met houten gevelbekleding.

mix van de maand_2

 

Indachtig het motto 'binnen de beperkingen zijn de mogelijkheden onbeperkt' is er ontworpen. Hoever kun je gaan zonder de eenheid kwijt te raken en de individuele koper zoveel mogelijk keuzevrijheid te geven. De plattegrond van de woningen is standaard gezinswoning, vrijstaand op een kavel variërend van grootte tussen 350 – 800 m2. Met een aantal opties, aanbouwen voor slaapkamer met badkamer, serre of erker op de begane grond is de plattegrond op maat te maken. Datzelfde geldt voor de mogelijkheid een 2e verdieping toe te voegen. Om de individuele keuzes ook aan de buitenkant zichtbaar te maken is een palet van 3 verschillende bakstenen, allen uit de collectie van Daas Baksteen samengesteld.

mix van de maand_3

De stenen zijn niet alleen 'puur' te gebruiken, maar kunnen ook gecombineerd worden in een zelf samen te stellen mix. Daarbij nog de keuzemogelijkheid voor de kleur van de voeg. Zo hebben alle woningen een eigen vorm en karakter gekregen.

 

Als beeld is uitgegaan van een bos met verschillende bomen, verschillende kleuren stammen en bladeren. Alles in grijstinten gecombineerd met een natuurlijk element. Dat beeld sluit mooi aan bij de bomen die rond de vijver staan. Donkere en lichte kleuren wisselen elkaar af. Het verbindende element is de houten gevelbekleding (esdoorn) die op termijn vergrijst en goed zal aansluiten bij de stenen. Bij één woning is gekozen om stootvoegloos metselwerk toe te passen i.c.m. het plaatsen van het kozijn achter het buitenblad. Zo ontstaat een horizontale belijning naast de verticale betimmering. Bij andere woningen spreken de kozijnen juist meer door de donkere kleur.

mix van de maand_4

Met een eenvoudige hoofdvorm, individuele opties en kleurenschakering is zo een afwisselend beeld ontstaan.

…..en in dat huis daar wonen wij,  met veel plezier. (Ed Euser - architect)

 

 

Architect                : Artec architecten

Aannemer            : Bouwbedrijf Schot uit Lochem

Opdrachtgever    : Bouwbedrijf Schot uit Lochem

Steensortering    : Selbu WF

                                 mix Tamarin Falls WF 80% Navajo Falls WF 20%

                                 Piedro Falls WF

                                 Navajo Falls WF

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief