Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Murfor metselwerkwapening

 

metselwerk met murforMurfor metselwerkwapening: De onzichtbare kracht ter vervanging van dilataties. 

 

Gevelmetselwerk is de meest voorkomende vorm van gevelafwerking in Nederland. Metselwerk is sterk en duurzaam maar kent ook een beperkte treksterktecapaciteit. Hierdoor is het noodzakelijk om het metselwerk te voorzien van ‘gecontroleerde scheuren’ ofwel metselwerkdilataties.

 

Deze dilataties worden niet altijd gewaardeerd.dilatatie in muur Een geveldilatatie heeft namelijk ook nadelen. Het is niet mooi, het verstoort de samenhang en geeft een opgeknipt beeld, kost geld, vergt onderhoud. Kortom, er zijn meerdere redenen om niet te dilateren.

Metselwerk dilataties kunnen in veel gevallen worden vervangen door de toepassing van Murfor metselwerkwapening. Afhankelijk van de functie van de dilatatie zijn meestal 1 of 2 lagen Murfor voldoende om de dilaties achterwege te laten. Dit is niet alleen esthetisch mooier, maar ook kosteneffectief. De toepassing van enkele lagen Murfor is meestal goedkoper dan het maken van een dilatatie.

Ook het vergroten van dilatatie afstanden is mogelijk. Dit is echter erg afhankelijk van de eigenschappen van stenen en mortel, situering, uitvoeringscondities en belemmeringen. In dat geval kan er specifiek worden gekeken en gerekend of dit mogelijk is. Voor baksteenmetselwerk is hierbij de toegevoegde waarde van wapenen vaak beperkt en is bij ongewapend metselwerk ook vaak meer mogelijk dan in de standaard richtlijnen staat aangegeven.

Voor specifieke informatie kunt u zich wenden tot de technische afdeling van Daas Baksteen.

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief