Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Project van de maand februari 2018

 

Zegschans te Zoetermeer

 

LocatieZegschans foto 2

Op het achterterrein van één van de boerderijen aan de Zegwaartseweg te Zoetermeer is een kleinschalig woningbouwproject gerealiseerd. Het gebied rond de Zegwaartseweg, dat ontworpen is door Maasland Architects en studioMAEK, heeft een landschappelijk karakter met een dijk waaraan veel monumentale boerderijen liggen. Dit historische landschap is ingeklemd tussen twee moderne vinexwijken. Het project Zegschans zoekt aansluiting bij beide, zeer uiteenlopende, invloedsferen waardoor de 10 nieuwbouwwoningen zich op naadloze wijze voegen naar de bestaande omgeving.

 

Zegschans website 3ontwerp
De bouwvolumes zijn gegroepeerd rondom een erf en de straatprofielen zijn van gevel tot gevel vormgegeven. De toegangsweg heeft een dorps karakter met vloeiende overgangen tussen openbaar en privé. Het project bestaat uit 6 geschakelde en 4 vrijstaande nieuwbouwwoningen. De ontwerpstrategie bevatte veel keuzevrijheden voor de individuele bewoners zonder dat dit ten koste ging van het eindbeeld. De woningtypes zijn vooraf ontworpen met een breed palet aan opties. Zo is er bijvoorbeeld een variant ontwikkeld die specifiek op senioren is gericht. Ook heeft een aantal bewoners er voor gekozen om samen met de architecten de woning als individueel project verder uit te werken.


Alle woningen hebben een voor-, zij- en/of een achtertuin met aan de straatzijden een laag gemetselde tuinmuur in hetzelfde materiaal als de woning. Door de sterke samenhang met het metselwerk ontstaat een langgerekt en horizontaal gevelbeeld met op de begane grond houten gevels met open latwerk en op de verdiepingen massieve sculpturale metselwerkvolumes. Hierdoor ontstaat een straatbeeld dat ondanks de grote variatie in oriëntatie en woningtypes, toch een samenhang uitstraalt.
 

materialiseringZegschans foto 1
Het sterk uitgesproken metselwerk balanceert uitdagend op de fragiele houten gevels van de begane grond. Deze kennen een abstract spel van open en dicht en zijn uitgevoerd met fijn bezaagd houten latwerk in combinatie met verdiepingshoge glasvlakken en open glashoeken. In deze gevels zijn de entrees, parkeerzones en terrassen integraal opgenomen. De bovenbouw wordt gekenmerkt door haar massieve bakstenen uitstraling met smalle terugliggende ramen met zeer ranke aluminium kozijnen met een traditionele uitstraling. Deze ramen bieden veel privacy door een uitgekiende combinatie van vorm en positie ten opzichte van de andere woningen.


Zegschans website 5Door een nauwe samenwerking tussen de architecten, Daas Baksteen en de aannemer is het authentiek ogende metselwerk van een bijzonder hoge kwaliteit geworden. Zo wordt door toepassing van murfor bij de banden en rollagen het aantal knipvoegen aanzienlijk verminderd, waardoor de massieve uitstraling van het metselwerk extra wordt geaccentueerd. De zorgvuldig ontworpen gevels kenmerken zich door een ingetogen uitstraling. Hierin zijn veel traditionele elementen met een nauwgezette (metselwerk)detaillering verweven die een rechtstreekse verwijzing zijn naar de sobere rijkheid van de Haagse School. 

 
 


Opdrachtgever                : Van der Kooij Bouwmanagement 
Architecten                       : Maasland Architects + studioMAEK 
Constructeur                   : Ingenieursbureau Van Dijke 
Aannemer                        : Aannemingsbedrijf Houtman   

Sortering                           :Klampaert Kalk genuanceerd WF

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief