Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Project van de maand januari 2018

 

project vd mnd_1Aan de rand van het dorp Geesteren staat het woon-zorgcomplex Erve Mensman. Erve Mensman bestaat uit 48 appartementen voor mensen die begeleid wonen. Voor de opdrachtgever was de ligging van het complex van belang, dit moest opgaan in het landschap. Niet te opvallend, een overgang van bebouwing naar het essenlandschap. Ook de bestaande boerderij waar Erve Mensman naast is gebouwd, was van groot belang bij de positionering en uitstraling van het gebouw.

 

Bij het ontwerpproces was een team van specialisten betrokken. De opdrachtgever, architecten en landschaps- en interieurarchitecten, de installateur en de aannemer. Tevens waren de dorpsbewoners nauw betrokken, waardoor uiteindelijk is gekozen voor 1 bouwlaag aan de dorpszijde en drie bouwlagen aan de kant van het essenlandschap, natuurlijk voor het landelijke verzicht. Aan de buitenzijde oogt het gebouw bescheiden. De boerderij en woon-zorgcomplex vormen een eenheid door de bakstenen, het zink en de grijze kozijnen. project vd maand_6De baksteen die hierbij is gebruikt is de Purplewood, een dieprode baksteen met boomschors structuur.

 

project vd mnd_2Op het gebied van duurzaamheid gebied voldoet het zorgcomplex ruimschoots aan de eisen van deze tijd. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van tripleglas, warmtepompen en zonnecollectoren. Ook de bakstenen die zijn gebruikt, zijn gecertificeerd met het Cradle2Cradle certificaat. Samen met nog vele andere duurzame materialen en processen maakt het dat het gebouw een GPR- beoordeling heeft gekregen van een 8.4.

 

 

 

project vd mnd_5Architect       : IAA Architecten Enschede

Aannemer    : Dura Vermeer Bouw Hengelo

Sorteringen  : Purplewood WF en DF

 

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief