Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Project van de maand

 

Project van de maand_1Het verpleeghuis Larisa ligt in de binnenstad van Maastricht. Er zijn 90 wooneenheden gerealiseerd, 36 voor somatische zorg en 54 voor cliënten met een psychogeriatrische indicatie. Dit is een kwetsbare doelgroep waarvoor in deze stedelijke context een veilige beschermende huisvesting is ontworpen. De opzet van dit verpleeghuis is volledig nieuw ontwikkeld. Met name voor de bewoners met een psychogeriatrische indicatie is dit bijzonder, zij hebben nu binnen het gebouw volop keuze en bewegingsvrijheid. Beleving en reminiscentie spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Project van de maand_3Naast de woonslaapkamer is er een woonkamer, een eetkamer, een kleine bioscoop, een schoonheidssalon en er zijn terrassen. Doordat het gebouw midden in de stad ligt en de doelgroep kwetsbaar is, is er voor gekozen om de buitenruimten door middel van verspringende terrassen in de patio te maken. Op deze wijze profiteren de terrassen tevens optimaal van de zon. Het interieur is volledig aangepast aan de belevingswereld van de bewoners. De stad Maastricht is herkenbaar door middel van visuals op de wanden, de interieurelementen refereren aan het verleden of het dagelijks leven. Zelfstandigheid wordt zo lang als mogelijk gestimuleerd, bewoners zijn vrij om zelf de plek te kiezen waar men naar toe wil gaan. De zorgverleners zijn nu een gastvrouw of gastheer geworden en ondersteunen de bewoner. Het gebouw is ontwikkeld als een architectonisch avonturenlandschap waar de bewoner zijn fantasie  de vrije loop kan laten.

 

Project vd maand_2Het verpleeghuis ligt in een park. Vanuit dit park wandelt men door openstaande sierpoorten door een geheime tuin van waaruit je, naar boven kijkend de overstekende terrassen kan zien. De tuin ademt een verstilde sfeer met het lichte geroezemoes van de bewoners erboven. Deze sfeer wordt versterkt door het materiaal van de gevels. Het gebouw is gemaakt van groene bakstenen en grijze betonelementen. De kleur van de groene baksteen is afgestemd op de gemeenschappelijke kleur van het bomenbestand in de zomer.

Daas Baksteen heeft hiervoor zes verschillende kleurmonsters gemaakt. Deze verschillende stenen heb ik onder de bomen gelegd, en ben na enkele mijmeringen op de locatie tot een definitieve keuze gekomen. Het gebouw gaat op in het park.

 

 

Sortering                : Olivewood WF speciaal

Architect                  : Architecten Aan de Maas, Maastricht (Han Westelaken)

Aannemer              : Hurks Bouw, Eindhoven

 

 

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief